Space Bar 117 – A rough restart.

TÚLÉLTÜK!

Igen, mi is. ;p

2016 véget ért, és remélhetőleg nem fog már sokáig kísérteni az emléke. Ahogy a kihagyás hosszához illően hosszú bevezetőben Flash kifejti, még egy darabig nyögni fogjuk a tavalyi év hatását, de remélhetőleg inkább csak anyagilag. Erkölcsileg biztos nem, az erkölcs szót továbbra sem ismerjük. 😀

A főtémát most halasztottuk; a mai bő másfél óra inkább évzáró/évindító, hogy beröffentsük az antianyag-reaktort, miután végre sikerült kisöpörnünk belőle anya száraz bejglijét (el kellett valahova rejteni, na, nem sérthetjük meg azzal, hogy az asztalon hagyjuk!) és az ipari mennyiségű üres szaloncukorpapírt, amit akkurátusan visszaakasztgattunk a karácsonyfára*, nehogy észrevegyék, hogy lelegeltük az egészet.

Azt még keressük, hogy a szilveszteri vérborgőzös partin ki dobta a bár fáját a hajtóműbe. Abból még pálinkát akartunk főzni, te állat!

Ez úton is köszönjük Nektek a rengeteg támogatást, amit tavaly összedobtatok! Ahogy ígértük, meglesz a hatása, és most már konkrétan érezhetitek is, megjött az új hardver, amit csak a podcast kedvéért szereztünk be. 🙂 Következő kampányunk: új mikrofont Morginak!

Az adásban ejtünk egy-két szót sorozatokról – csak azokat sorolnám fel itt, amik újak:

 • Szépen halad tovább a két újonc: Travelers és Incorporated.
 • Kijött egy karácsonyi epizód a Sense 8-hez.
 • Egyben megjelent a Trollhunters első évada. Guillermo del Toro, Anton Yelchin, Kelsey Grammer és még sokan mások.
 • Nem biztos, hogy beleillik majd a profilunkba, de: Taboo. Tom Hardy. Pont. De van benne egy adag Jonathan Pryce és Mark Gatiss is. 🙂
 • Kijött a Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events első évada is. Neil Patrick Harris veszi át Jim Carreytől a stafétát.

A Space Bar ⅔-os többsége ajánja a Lethal Weapont, plusz az Archer-rajongók mindenképpen vessenek egy pillantást a zseniális Pacific Heatre, megéri!

Kicsit elbeszélgetünk egy filmről, amit nagyon ajánlunk mindenki figyelmébe: Zero Days. Ennek kapcsán felmerül egy több komponensből álló, biológiai vírus is.

Flash a The Snowman and the Snowdog című gyerekhorrort ajánlja figyelmetekbe, Morgi pedig új retro bundle-t.

A zenét ma Andy Moor szolgáltatja: Fade To Light (Original Mix)

*: már ha a karácsonyt még ünneplik a Space Bar idejében. Tényleg, mikor is vagyunk?

Elérhetőségek:

 • Space

  Welcome back és jobbulást!
  Csak hogy jól értettem-e: az árok 10 azaz tíz méteres volt?

  Egyébként kivállóak a hangeffektek. “Ching” effektet is kérünk. 🙂
  Mindenkinek új mikrofonja van?

  • Köszönjük! Flasht szakképzett agyturkászok ápolják. 😀
   Csak nekem futotta új mikrofonra, Morgiéra még gyűjtünk. 🙂

  • Igen, egy kicsit furcsán mondtam. Tehát, itt az utak mellett mindenhol vannak árkok, hogy legyen hova letolni a töménytelen mennyiségű havat. Valahol kisebb, de nagy általánosággban jó pár méter mélyek.

   Az adott szakaszon alapból nagyon mély, mert szántóföldeken visz át az út és valamiért amikor építettek jól megemelték az út alapzatát. Ezt az amúgy is több méter mély árkot ásták fel kábel fektetés miatt, de valahogy úgy csinálták, hogy az árok még mélyebb lett. A tűzoltók szerint közel 10 azaz tíz méter mély, amit simán elhiszek, mert kurva sokáig tartott felmászni az út tetejére az árok aljából. Bár az árok itt kicsit megtévesztő, mert inkább az út van magasan és lent van a normál táj. Remélem így már tisztább a kép. 🙂

   Chev és én is cseréltem a mikrofont.

   • Space

    Belegondolni is rossz. Az nem árok, az már folyómeder. 🙂
    Akkor nem az én fülem változott, tényleg más lett a hangotok egy picit. 🙂

    • Piciiiit??? Chev hangja konkrétan más lett. 🙂 Annak örülök, hogy hallható a különbség. 🙂

     • Space

      Jó, ez igaz. 🙂

 • Antenna

  Yaaaay újra van szpészbhár!!! Hangok nagyon jók, effektek kiroályak, viszont mi az isten van veletek ott fingországban hogy nem kötitek be magatok?
  Milyen mikrofonba fektettetek be?

  • A finnek kötik magukat, én nem. 🙂
   Az én mikrofonom egy MXL 990.

   • Antenna

    ott mondod hogy 3 gyerekes apuka 3 gyereke nem volt bekötve… hát értem én hogy túlnépesedés és nem tudjuk ellátni élelemmel az emberiséget, de azért mégis fura. 😀

 • MRCK3000

  Végre új rész 🙂
  Egyébként ha már ilyen szemérmetlenül ajánlottátok a Halálos Fegyvert, ami nem is sci-fi, akkor én meg ajánlom a The Good Guys-t, ami szintén nem sci-fi, hanem egy marha jó nyomozós sorozat…

  Most megyek, megkeresem az a Zero Dayst, felcsigáztatok…

 • MRCK3000

  Közben két rész Taboo után: nagyon hangulatos sorozat, néha már komikusan sötét, mintha nem éltek volna akkor legalább néha vidám, és világosabb szinű ruhákba öltöző emberek, de lehet hogy pont ezért szippant be… Kicsit félek, hogy vetítgetett miszikus szál elsikkad, kár lenne érte.
  Illetve nincs pozitiív szereplő (legalábbis most még Hardy karaktere nem tűnik annak), ez egy kicsit zavar, de ennek ellenére ajánlom, 1-2 próbarész erejéig biztosan.

  • Érdekesen alakul, Hardy és a látvány miatt kitartok, de nekem egyre kevésbé érződik misztikusak… 🙁 Tényleg inkább PTSD-je lehet, meg vmi afrikai beporozta.
   Mindenesetre így is lehet jó, csakhát… Menő lenne, ha a fináléban Tom Hardy egy zombisereg élén elsöpörné a KIT-ot. :)))