Space Bar 122 – Az ősök gyűrűje.

Leültünk, hogy összehozzunk nektek egy rövid, fél-háromnegyed órás adást.

Ez sikerült is. Kábé egy óra a bevezető, majd ugyanennyi a főtéma. 😀

A gyors sorozat-hírezés közben elmerengünk azon, hogy mennyire menő, amikor sok év elteltével feltámasztanak egy sorozatot, és miért is jobb rajzfilm sorozatokat készíteni, ha később folytatni akarjuk őket. Meg, hogy mennyi időutazós sorozat van már megint…

Amibe komolyabban is belefolyunk, az a The Man in the High Castle második évada. [00:30:05]

Közben egyéb rövidhírek, meg röviden elmélázunk a Jurassic Worldről, Underworldről, Loganworldről (így jött ki, fogadjuk el). Meg a Terminator 5-ről, amihez itt az új előzetes.

Aztán tudományos hírek (ez és ez). Itt az univerzum méreteiről szóló videó, itt a furcsa természetfotók versenye, itt pedig az oldal, ami leírja, hogy milyen rakéta indítások várhatóak mostanában.

Mindezek után végre-valahára eljutunk a főtémánkig, ami ma a a Kingsglaive: Final Fantasy XV. [00:55:32 ] … Illetve, hogy milyen filmek jönnek a 2017-es évben! [01:16:14 ]

Az utolsó blokkban Morgi említ egy vakondok nevű filmet/weboldalt, itt a link hozzá.

Ne feledjétek, a következő adás – amit várhatóan március 25-én veszünk fel – a szülinapi lesz. Utolsó lehetőség, hogy kérdezzetek! 🙂

Adásvégi zene: Dominic Lewis – Tomorrow Belongs to Me

Elérhetőségek:

 • Amerigo

  Terminator 5 😛

  • Mi a baj vele? Nagyon jó film volt! …Flash szerint, ha jól emlékszem. 😀 De majd megmondja ő. Én nem is nagyon emlékszem, mi volt benne. :/

   • Amerigo

    Semmi, de a link a Transformers 5-re mutat 😛
    Amúgy fura, de én se utáltam a Terminator 5-öt.
    Jó volt Arnoldot láni, vitte a filmet, ha öreg, ha nem.
    A csávót mondjuk, azt a szinészóriást aki a Die Hard 5 ben is volt, tényleg a vonat alá kellene lökni és a csaj alakitására is jellemző, hogy a haverom, aki GOT rajongó, nem ismerte fel a Sárkányok Anyját. Mondjuk valószinűleg a sárkányok közül is csak Süsü ismerte volna fel. Más néven (vackor).

    • Argh, értem! 😀 Köszi, szólok a csápnak, hogy írja át.

 • Gábor Szaszkó

  kérdés 2017-be beindul a zárt osztály?: D

  • Igennemtalán :p

 • Red13

  Sajnos az FF15 sztorija(és minden más eleme) borzalmasan gyengére sikeredett. Japánokra jellemző kliséhegyek, tulajdonképpen négy emóssal egy unalmas roadmovie 20 órán keresztül(csak ha a sztorit kövessük, nem állunk le mellékküldetéseket csinálni). A film vége kb. a játék felénél következik be, de mivel full összecsapott az egész játék, alig térnek ki rá, meghalt apád, oké szomorú dacos jelenet, nőlj már fel végre fiam, te vagy a herceg szintű bejátszás, majd a részleteket a játékban elrejtett rádiókon tudjuk meg, hogy mi is történt. Egyféle híradásként. Sztori szempontjából is a Kingsglaive messze felülmúlja a játékot, igazából semmi nem derül ki a játékban, egy férc munka, amit gyorsan összecsaptak, talán egy dlc-vel vagy valami frissítéssel majd orvosolnak, vagy mittudomén. Borzasztó élmény volt, a filmmel ellentétben, mert az egy remek kikapcsolódás volt. Bárcsak itt megálltam volna és nem pazaroltam volna több 10 órákat az életemből erre.

  Érdekesség, bár lehet nem új, hogy a Spirith WIthin akkorát bukott, hogy majdnem vitte az egész céget magával, Hironobu Sakaguchi a Final Fantasy atyja itt szépen el is vált a squaretől, hisz ő erőltette nagyon ezt a filmet, lévén hogy a 90-es években az egész cég nagyon híres volt a gyönyörű szép FMV videóiról, amit úgy látszik a mai napig hoznak. Ez 17 évvel ezelőtt: /watch?v=4umidcc_8rU Személyes véleményem, hogy azóta is keresi a cég önmagát, hatalmas minőség romlás következett be a játékaikban. 2004-ben mégis kiadták az Advent Childrent, amit én ha jól emlékszem elég jól szerepelt, bár érdekes lehet úgy megnézni, hogy valaki nem játszotta végig a játékot(ami egyébként szvsz az egyik legjobb sztorival rendelkező videojáték). Számomra akkor 15 évesen óriási élmény volt, viszont később rá kellett jönnöm, hogy az egész csak egy fanservice, a menő, közönség kedvenc karakterekre fókuszálva, és a játéktól teljesen elrugaszkodott világgal, sztorival. Pl. a játékban Vincent(a piros köpenyes csóka) egy opcionálisan felvehető karakter, akár ki is lehet hagyni a játék során, mégis a filmben sokkal több játékidőt szenteltek neki, mint a fontosabb főszereplőknek, akik csak a végén a Bahamut elleni csatánál jelennek meg. Egyébként a Bluray kiadáson van egy Reminiscence of FFVII 25 perces videó anyag, amin összevágták a videojáték fontosabb jeleneteit azok számára, akik nem játszottak vele. Valamint két fél órás anime is megjelent, Last Order és One Way to Smile néven.
  Amúgy a képen szereplő csápos lény a Final Fantasy széria egyik visszatérő ellenfele, Ultros, a perverz polip. 😀

  Vox magazinban olvastam minap a Ghost in the Shell cikket, és ott lettem figyelmes, hogy pár éve készült egy új sorozat Arise néven. Én eddig erről nem is hallottam, úgy volt hogy megnézem az eredeti 95-ös animét, de már annyiszor láttam, hogy inkább erre a sorozatra fordítom most az időmet. Legalábbis amíg ki nem jön az új film a moziban megpróbálom megnézni.

  • Az megvolt, hogy az Egybesült Állatokban a költségek negyedét (se) hozta be a Spirits Within, de Japánban is ennyire rosszul teljesített?
   Kösz a tippet a FF7-es filmekről, vhogy beszerzem őket. 🙂
   Ultros meg lehet, hogy akkor a kabalaállatunk lesz. 😀

   Gits: volt az Arise előtt egy Stand-Alone Complex c. Gits sorozat is, az nem volt rossz. Az Arise-ig nem jutottam el, de amint megint proper animés adást veszünk fel, előkerülhet.

   • MRCK3000

    Az előzetesekből úgy tűnik, mintha a Stand Alone Complexből is hoztak volna be témákat az új filmbe… aztán majd megjátjuk, hogy így van-e.

    Egyébként, ha már GitS, Mamoru Oshii 2001-ben rendezett egy lengyel-japán filmet, az Avalont, egy nagyon furcsa hangulatú sci-fit, ahol a 80-as-90-es évek lerobbant, színtelen Kelet-Európája keveredik egy furcsa, CS-szerű VR játékkal… nem feltétlenül ajánlom mindenkinek, de kb. az első 5-10 perc alatt kiderül, bejön-e… a zenéje meg brutálisan jó (Kenji Kawai)

    • Uh, ez nagyon jól hangzik, meló után szedem is, köszi!

     • MRCK3000

      Igazából annyira nem is sci-fi, csak egy kicsit… akár lengyel művészfilm is lehetne 🙂

      • *triggered* 😀

 • MRCK3000

  Az időutazós sorozatokhoz: szerintem már említettem, de mivel valahogy nem nézitek, pedig egy belepislantást mindenképp megér: El Ministerio del Tiempo, spanyol, időutazós, inkább a történelmi eseményekre fókuszáló, de azt nagyon jól csináló sorozat lett, sokkal emberszerűbb szereplőkkel, mint a hasonló témájú amerikai sorozatok… nézzétek, jó. Kevésbé sci-fi, de ennek ellenére.

  • Rémlik a címe, lehet, hogy már bent van a sorban… Megnézem, ha hazakerültem.

  • Norbert Bokor

   En neztem 5-6 reszt, akartam szeretni de nem nagyon ment, tul sok volt benne az eletszerutlen hulyeseg. Azert egy megnezest meger annak aki birja az idoutazos sztorit 🙂

   • Meg lehet találni vhol angol szinkronnal? Csak spanyol hangsávost látok. 🙁

    • Norbert Bokor

     meglepodnek ha lenne…

     • MRCK3000

      Spanyol sorozat 🙂
      Amúgy meg lehet hogy néha életszerűtlen, de melyik időutazós sorozat nem az 🙂 , bár hangulatilag ez sokkal inkább egy történelmi kalandfilm, mint egy időutazós sci-fi – ezért is tetszik nekem annyira, és lehet hogy ezért nem fog sokaknak.

      • Norbert Bokor

       az idoutazos reszevel nincs problemam, de az egesz koritestol sikitani tudnek (pedig probalom szeretni, tenyleg, imadom a spanyol filmeket/sorozatokat)
       de mikor pl. egy idotutazassal foglalkozo miniszteriumban gemkapocs-sporolas jellegu anyagi problemakkal kell kuzdeni, azert az mar eros tulzas

       • MRCK3000

        Igen, tényleg van benne egy ilyen vékony Szomszédok-feeling 😀 (ez most így nagyon rosszul hangzott 🙂 )