Space Bar 124 – Side A – Rogue None.

Na, ez megint nem lett rövid. Ezért ketté is vágtuk…. és még az első rész is kb. Két óra lett! 🙂

A hét fő híre, hogy a SpaceX április 4-én indított egy olyan Falcon 9-t, aminek nem ez volt az első útja az űrbe. És ismét visszajött! 🙂 Képek, videók, egyebek a történelmi repülésről és leszállásról. Az előző mondatban nem írtam állítmányt. (?)

A nem-magáncégek kezében lévő űrprogramok viszont mennek lefelé a süllyesztőn – lehet, hogy Oroszország kiszáll a Nemzetközi Űrállomásból. 🙁

Viszont a NASA összerakott egy tök jó keresőt, amivel lehet kutakodni a médiafájljai között.

A fikcionálisabb világra áttérve: készül – legalább is valakinek a fejében – a Batgirl film!

Morgival a Rick & Morty 3×01-ről folytatunk magasröptű eszmecserét, Flash helyrebillenti a mérleget egy 10 perces áradozással arról, hogy mitől mennyire csokizott be. 😀 (Konkrétan az új It film kapcsán.)

Amúgy itt valahol megemlítettem egy jó filmet, a Tucker & Dale vs Evilt. Ajánlott!

(Fél)adásunkat ismét egy sajnálatos halál hírrel kell zárnunk. A Marvel és a Netflix megölte az igényesség utolsó maradványait is valamivel, amire a fércmunka szót se aggatnám rá, mert az implikálja, hogy ebbe valaki munkát fektetett. Ez az Iron F*szt, izé, Fist… Erről még azután is nehéz írni, hogy kiadtuk magunkból adásban, amit ki kellett.

…éééééés vágás! Találkozunk a hamarosan érkező második részben, amiben többek között a Rugó Egyet beszéljük ki. 🙂

Addig is kellemes nyúlünnepet mindenkinek!

A mai zenét a Sucker Punch OST-ből választottuk, annak örömére, hogy Flash ismét megnézte, és már egy kicsit jobb véleménnyel van a multiverzum egyik _objektíve_ legjobb filmjéről. :)))

Elérhetőségek:

 • Space

  Űrkalóz?! Bakker űrkalóóóóóz???!?!?!?!
  Na jó, nem mondok semmit. 🙂 [ De ezt azért megérdemli Morgi: https://youtu.be/hu8tofYrYRA?t=19 😛 ]

  Ha már űr és katonai scifi, John Scalzi – (a Vének háborúja sorozatát, az első 100 oldaltól eltekintve szerettem) – új könyvét olvastátok?

  Ja és kérünk linket a South Park referenciára plíz!

  • Kérdezném, hogy melyik, de azt hiszem, pontosan tudom, melyik referenciára vagy kiváncsi. 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/f3e067621f507168df4d753f5d2d9ab3817e97e29d47805ffda9f4ed5fc95bcb.gif

  • Ahh ok közben megkerestem honnan jött ez a kalóz dolog. Amikor Geary és Duellos beszélgetnek az őseikről akkor Duellos mondja hogy neki voltak kalózók is, Gearynek meg ügyvédek. 🙂 Ez a hátránya ha gyorsan olvasom a könyveket szünet nélkül, az apró részletek összekeverednek a fejemben. Viszont már csak egy könyv van hátra ebből a sorozatból, de még mindig ajánlom!

   • Space

    Megjegyzem a virtuális tárgyalós megbeszéléseknél egy picit furcsa, hogy ott az író sokszor kihagyja a távolságok miatti késleltetést. Persze lehet hogy írástechnikai okokból, biztos túlbonyolítaná a szitut, vagy tönkretenné a dramaturgiát. 🙂 Mondjuk nem zavaró, csak időnként eszembe jut.

    Annyit még hozzátennék, hogy nem csak a stratégia rész érdekes a könyvben, hanem az is ahogy próbálja feldolgozni azt, ahogyan belekerült ebbe az egész helyzetbe, és ahogy igyekszik a morális kérdéseket is figyelembe véve a lehető legjobban megoldani szituációkat. Ettől szerintem elég életszerű.

    Egyébként belehallgattam valamelyik hangoskönyvbe és az elején az író – aki a haditengerészetnél szolgált elég sok ideig – maga beszél arról, hogy mi motiválta a könyv megírásakor arra hogy belevegye a hagyományok vs. változások motívumot.

 • Amerigo

  Kösz a podcastet.

  Iron Fist.
  A legteljesebb mértékben egyetértünk.
  Az előbb néztem a Bruce Lee klasszikus Fist of Fury újrafeldolgozását Jet Li-vel. Jet Li a Kinai Népköztársaság tudomisén hányszoros wushu bajnoka, bemutató válogatott volt tagja etc., mégis egy erőtlen suhancnak tűnik Bruce Lee-hez képest. Annak idején ez a Bruce Lee azért nem kapta meg a Kung Fu cimű (eredeti) sorozat főszerepét, mert túlságosan ázsiainak tartották. (Megjegyzem a hong-kongi filmjeiben meg ki kellett kinaisra húzni a szemét). Helyette a full alkesz, teljesen ortopéd David Carradine kapta. Mégis, az ő filmjét százszor szivesebben nézném meg, mint ezt a Vasöklöt.
  Bár ebben közrejátszhat az, hogy a mester halálával csak bekerült a Hősök Panteonjába.
  Édes istenem, ha Sherlock egy magasan funkcionáló szociopata, ez a Danny gyerek mi a lófütyi ?
  Szociopata egysejtű ? Szavak nincsennek rá, hogy leírjuk. Tengernyi saliva nem elég, hogy leköpjük.
  Eszméletlenül nem tetszett.

  • Ürömmel vegyes öröm, hogy ekkora az egyetértés ezzel a sorozattal kapcsolatban. 🙁 Kérdés, hogy fog-e változni valami. Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy nem. Akkor viszont ez a színvonaltalan selejt válik a mainstreammé, és lassan lehúzhatjuk majd a rolót, mint scifi podcast, mert nem lesz semmi, amit érdemes lenne nézni. 😀 🙁

   • Amerigo

    Fenét.:)
    Csak a Star Trekkel elmenne ez a podcast az idők végezetéig és akkor mi van a sok remek filmmel, könyvvel etc. ami máig született a műfajban ? Vagy az IRL kutatásokkal. Ha más nem, én hallgatni fogom azt is, hogy morogtok, mint a Muppet show öregjei, azon hogy már morogni sincs mit.

    Nem tartozik a pc témájához, de az előbb néztem a Hir Tv-t és nem találjátok ki miről volt szó. Finnország felmelegedéséről. Nulla ténnyel, adattal alátámasztott hadova volt, ilyenekel, hogy akár 4 fokkal is emelkedhet az átlaghőmérséklet (Und akkor mi van ? A rénszarvasok öngyilkosok lesznek, hogy annyival kevesebb kaját kell előteremteni a biofűtéshez ?) meg hogy ez a tél volt a 11.ik legmelegebb 1900 óta. Ez nagyo bizonyiték, ez az üvegház hatás (ha létezik) szerintem az utóbbi 40 év műve. A

    • Amerigo

     Csodálatos. Lehet, hogy beteg a gépem, lenyomtam a shiftet véletlenül és elküldte a hszt. Szóval a másik nagy hűha az volt, hogy igy Magyarország és Finnország egy éghajlatra kerül. Könyörgöm, egész télen a megfagyott farkasokat rugdostam az ajtó elől.
     Mindegy, ezután jött a legjobb, Finnországból bejelentkezett a szakértő, Tóth Tamás meteorológus. No komment 🙂
     Vagy van komment ? 😛

    • Nos, ha majd elérünk az “újkori” star trekekig a podcastban, hidd el, lesz ott morgás! 😀

 • MRCK3000

  Amennyire nem tudok Flash-el egyetérteni a filmekben, annyira betalál a könyvekkel, mint pl. most a Korbáccsal. Tényleg nagyon jó, olvassátok el 🙂
  Van benne egy fura kettősség, egyszerre tündérmese, és gusztustalan mocsok, nem nagyon találkoztam hasonlóval.
  Barkertől amúgy még az Öröklét tolvaját olvastam, az meg egy olyan mese, amely nem feltétlenül gyerekeknek szól… de az is jó, és kevésbé tégla, gyorsan el lehet olvasni, ajánlom.

 • Red13

  Mindig meglepődök, mikor Morgi azt mondja egy 350 oldalas könyvre, hogy 1-2 nap alatt kilehet olvasni. 😀 Függetlenül az időhiánytól, nekem baromira lassan megy az olvasás, még ha egy nagyon jó könyvről is van szó. Egy 300 oldalas könyvhöz nekem simán kell 1 hét. Mondjuk ez annyiból jó, hogy tényleg mocsok drágák itthon a könyvek, bár én már egy ideje rászoktam a kiadóktól vásárlásra, és onnan is inkább akkor, ha akció van. Ilyenkor egy tízesért tuti rendelek könyvet, csak ugye sokszor az áll elő, hogy túltolom, és itt vannak a hegyekben a kiolvasatlan könyvek.

  Azon is meglepődtem, hogy Flashnek tetszett a 13 Reason Why. Nem mondom azt hogy szar, én is ilyen 5-6 nap alatt nyomtam le a 13 részt, főleg a hangulat az ami előrébb vitt, na de akkor innen Spoileresen. Az volt a bajom az egésszel, hogy arra a tanmesére fektették az egész sorozatot, miszerint figyeljünk oda embertársainkra, hallgassuk meg őket, ne közösítsük ki. Ez szép és jó, csak a főszereplő csaj abszolút egy picsa volt. Olyan szülőkkel, akik foglalkoztak vele, az apja egy szaros bálra lecseréli a kocsiját egy újra, csak azért hogy a kisasszony feltudjon vágni az osztálytársai előtt, mindezt úgy, hogy komoly pénzproblémával küszködnek. A többi szülő is, kb. ezerszer megkérdi a gyerekeitől, hogy mi a baj, mi történt a suliba, nekem elmondhatod, Clay szülei is, főleg az apja teljesen jó fejek voltak. Srácok meg elintézik 13 részen keresztül folyamatosan az Im, Fine, I love you guys sablonszöveggel. A csajnak az volt a problémája, hogy ha valami nem az ő kénye kedve szerint történt, akkor hisztizett, és mindez oda vezetett, hogy önző módon öngyilkos lett. Persze hogy ha egy új srác jön a városba, és eleinte csajokkal kezd el barátkozni, akkor furcsán néznek rá, és előbb utóbb megtalálja a fiú haverokat, ami szerintem tök természetes, semmi kivetni való nincs benne. Hannah pedig vérig sértődik ez végett. A 13 ember közül 2-3 az akire azt mondom, talán megérdemelte, hogy a kazettán szerepeljen. Clay a szerencsétlen, aki végig titkon szerelmes Hannahba, mindent megtesz érte, de a ribanc mindig másfelé húz, a végén még be is adja az igen, de nem, de igen, de nem klisét, amivel végképp összezavarja szerencsétlen gyereket, ezzel horrorrá változtatva életét. Nem is tudom hányadik résznél a kalapból elővarázsolnak egy nemi erőszakot, mindezt úgy tálalva, hogy Hannah végignézi ahogy megerőszakolják a barátnőjét, majd napokkal később abba a buliba megy amit az erőszak tevő srác, Bryce rendezett, és a végén még együtt marad vele egy dzsakuzziba, majd mikor rátapad, egy kurva szót sem szól. Felveszi a kazettákat, bemegy a tanáriba és félrebeszélve előadja a problémáját, de persze hogy nem tud rajta segíteni a tanár, ha nem mondja ki mi is történt igazából. Még az is elhangzik, hogy hívja a rendőrséget, szóljon a szüleinek, de Hannah tiltakozik. Persze hogy így nem tud segíteni, majd kisétál a kiscsaj és elkönyveli, hogy jó akkor meghalok, senki nem figyel rám. Szörnyű dolog a szülőknek, meg mindenkinek egy tizenéves elvesztése, a kirekesztés, de itt borzalmasan ki volt fordítva az egész. Nem is értem a rengeteg pozitív kritikát, főleg azokét akik kötelezővé tennék. Mit? Egy követelőző csaj öngyilkos lesz, ezzel a barátait depresszióba, az egyiket öngyilkosságba, valószínű az egyik tanárt meg munkanélkülivé téve, arról nem is beszélve hogy a szüleit ronccsá tette.

  Nem sok horror könyvet olvastam még, az IT nagyon rég beakarom szerezni, de sajnos régóta beszerezhetetlen, legalábbis vidékiként, így anno megvettem fájdalmamban a Búra Alatt, és az összes ingerem elment, hogy én valaha Stephen Kinget olvassak. Ami tudom butaság. A korbácsot viszont beszerzem, a szukitsnál most 1350 Ft.

 • diogergely

  Sziasztok, Philip José Farmer A bestia képmása, fantasy horror noir gyenge pornóval, de jó könyv az író nem szar. Egy időben adták ki a Korbáccsal M.o-n.

 • diogergely

  Bocs, véletlenül elküldtem anélkül, hogy leírtam volna ettől fostam rendesen. Ja természetesen a Korbács első magyar kiadására gondoltam.

  • Hali, igenigen megvan. Az első kiadás. 🙂 Gondoltam, hogy beszélek róla egyszer, de akkor lehet előrébb veszem. 🙂

 • Árpád Heizer

  Csokiskönyv:
  Még a nyolcvanas évek derekán kaptam az oskolában évzárókor egy Galaktika magazin különkiadást mert jógyerek voltam. Asszem. Ebben találkoztam először ilyen kaland, játék, kockázat szerű lapozgatós történettel, és a végén volt egy novella aminek csak a végére emlékszem. A főhősünket, miután koitált egy dekoratív nőnemű idegennel, az jóízűen elfogyasztja, mivel valami sáska hibrid volt (az egyik karja mint az imádkozósáskáé). És az egész rajzokkal volt illusztrálva. Hát ettől naggggyon sokáig paráztam. De úgy istenesen. Meg még ilyen parás volt nekem a Bolygó neve: Halál képregényváltozata. Ettől is komolyan rettegtem. Ja voltam vagy 10-11 éves.

  Kérés:
  Drága Testvéreim az Úrban! Nem-e lehetne-e elhagyni(-e) a “komfortzóna” (Flash) kifejezést? Ámokot tudnék futni tőle! Még most is, hogy leírtam!

 • Antenna

  kérem vissza az oldalra a könyvek amit adásban ajánlottunk rovatot…