Space Bar 135 – Sexually Transmitted Discovery.

Eme 3 órás adásunkban csak és kizárólag az új Pacific Rim Uprising előzetest beszéljük ki. Jó szórakozást!

Komolyságot félretéve jó reggelt mindenkinek! Itt van 3 óra minőségi* kontent. Gyorsan bele is csapunk a lecsóba, hogy minden beleférjen, még a főtéma is.

Természetesen kitárgyaljuk, hogy milyen is az új Star Trek sorozat, a Discovery. Inkább az első két részről beszélünk, Flashnek még fel kell zárkóznia. Esélyes, hogy hétről hétre követjük majd a sorozat alakulását, merthát mégiscsak Trek. 🙂

Ennek kapcsán természetesen előkerül ismét a The Orville is.

Animáltabb vizekre evezve: új Futurama epizód jelent meg podcastként, illetve véget ért a Rick and Morty 3. évad.

Elindult viszont a Marvel’s Inhumans és a The Gifted, valamint folytatódott a Z Nation, a Van Helsing, és még néhány nem annyira a témánkba vágó sorozat. (Illetve ne feledjétek, hogy a héten folytatódik a Mr. Robot, a Supernatural és a Dirk Gently.)

A kis képernyőről áttérünk a nagyobbra: egy vogon… akarom mondani vagon előzetes jött ki:

Aztán a nagy vászonnál maradva előre szólunk két csodálatos műalkotásról. Atomica és Avalon. Ne…

Aztán átmegyünk tudormányos-híresbe:

Engedtem morginak, és nem az adás során kiemelt The Secret Life of Walter Mitty-ből raktam be David Bowie gyöngyszemét… Csúnya, rossz morgi. 🙁 Záróakkordjainkat ezúttal Louis Armstrong fogja le. Végül is ez se rossz…

*: Ne feledjük, a rossz minőség is minőség, tehát nem hazudtam. 😀

Elérhetőségek:

 

 • MRCK3000

  Közben elindult a Red Dwarf XII. évada is, bár nagyon szokni kell (sok dolog van benne, ami eltántoríthatja a finnyás nézőt), utána sokszornézőssé is válhat, mint ahogy az nálam történt.
  Amúgy brit sci-fi sitcom ennek minden előnyével és hátrányával, szerintem már ajánlottam, akkor sem tetszett senki másnak… 🙂

 • MRCK3000

  A Blade Runnerhez: akinek nem jött be az első film, annak az se fog. Akinek bejött, annak nagy valószinűséggel tetszeni fog, bár vannak különbségek… nekem összességében tetszett, leszámítva virtuális barátnő szálának semmibevezetését, és a néha a zenét, amit általában eltaláltak, de volt, hogy nagyon nem ült.

  • Hát bakker, eddig minden ismerős csak rosszat mondott róla. Függetlenül attól, hogy szerette elsőt vagy nem. 🙁

   • MRCK3000

    Attól függ, mi tetszett az elsőben. Ha Vangelis, a város dizájnja, a noiros hangulat, Roy monológja a végén… ilyen itt nincs nagyon. Van viszont továbbvivése a történetnek (még úgy általában kicsit több történet), kis rejtély, több technológia és helyszín, pici világépítés, és durván jó képek. Meg pár fölöslegesnek tűnő mellékszereplő. De néha még talán lassabb is, mint az első, pedig az sem volt egy versenyfutás.
    Még próbálták egy nagyobb kaliberű dolgot behozni a történetbe, de az a nézők számára nem annyira nagy dolog, mint amennyire a szereplők komolyan veszik.

    • Mindenki a lassúságra panaszkodott. A nagy totálok szépek, de összegégében senkinek nem jött be. Na mind1, pár hónap és kiderül. 😀

  • Red13

   Részemről az utóbbi évek legjobb filmje, és méltó folytatása az eredetinek. Egy hete láttam, de még azóta is kattogok és Blade Runner lázban égek, podcastokat hallgatok. Nem hittem volna, hogy ezt 2017-ben megélem, hogy ennyire jó filmet látok. Persze totálisan elfogult vagyok, hisz az eredeti az egyik kedvenc filmem. Bár nyilván ez még nem lett volna garancia, hogy a 2049 is tetsszen, hisz Villeneuvetől az Arrive és a Sicario nem igazán tetszett. Alig várom a bluray megjelenést!

 • Árpád Heizer

  Üdv!
  SpaceX-ről:
  http://sp4c3m4rin3.blogspot.hu

  • Alapos összefoglaló, berakjuk a sónóccba, amikor elővesszük megint a spacex-et! 🙂

 • Gábor Szaszkó

  Még az elején tartok az adásnak,de hozzászólnék a Trekhez. Egyetértek Chevel a régi butthurt “régen minden jobb vót” star trek fanok nem egyenlő az újakkal. Én speciel most vesztettem el a star trek szüzességem a sorozatok terén, és amit eddig láttam az kurva jó volt 😀 Csak az első részt láttam még, de a klingonok sztem rohadt jól néztek ki. Tudom a kisebbséget képviselem,de nekem ez az új trilógia film is nagyon bejött az utolsót moziban is láttam:D Szóval mint egy új célközönség engem megvettek

 • Ok, STD 3. rész jó. Ami azt illeti majdnem kurva jó volt. Remélem tartják ezt az irányt és akkor rendben lesz. De ez a Sonequa/Michael bűn rossz színész.

  • Gábor Szaszkó

   igen az nekem is feltűnt,de engem nem zavart annyira 😀

   • Engem se zavart annyira, hogy ne nézzem végig, de a 4. részben már kifejezetten idegesített. Nekem úgy tűnik, hogy erőből tolja a dolgot, sokszor túljátssza, nem jön neki természetesen a karakter. Eskü, sokszor úgy tűnt, mintha kamera szűz lenne.
    A 4. rész még szódával is alig csúszott, de ettől függetlenül nem panaszkodom.

 • Red13

  Na letoltam egyben a 4 Star Trek Discovery részt. Semennyire se vagyok Star Trek fan, nem láttam végig egy évadot sem, az új filmek se igazán tetszettek, talán az utolsó, de ez a sorozat egyelőre bejön! Sőt, nem is kicsit, a BSG óta részemről ez a legjobb scifi sorozat. Baromi látványos, érdekel a történet előrehaladása, jól van megrendezve, ez a medvevakond akármi érdekes lény, ahogy a spórás dolog is tetszik, csak hogy spoilermentes legyek. Amitől viszont falra mászom az a főszereplő. Nem az a baj, hogy fekete, hanem hogy eszméletlenül irritáló jelenség, az érzéketlen dühös, mogorván előrebámulok picsa meg egyszerűen nem való ebbe a sorozatba. Mikor megérkezik a Discoveryre és brucewilliszezik egyet a szobatársával, ott a fejemet fogtam. Ilyen női karakter kell 2017-ben? Micheal Yeoht mindig is szerettem, bár éreztem hogy nem lehet túlságosan nagy szerepe az akcentusa végett, de hogy csak ennyi legyen? A kapitány egyelőre elmegy, Saru kiváló, vörös szobatárs az idegesítő és a semmilyen között áll, Cornwell admirális nem tudom fog-e még szerepelni, ő még lehet érdekes, de ennyi. Egyértelműen a sorozat leggyengébb pontja azok a karakterek. Mindegy én most nagyon örülök, hogy részese lehet egy Star Trek sorozatnak hétről hétre, ráadásul ami ennyire jó. Az viszont elkeserítő, hogy a mai trendeket folytatja és csupán 15 részes lesz az évad, ráadásul novembertől majd 3 hónapos szünettel, a hab a tortán, hogy a második évad csak 2019-ben érkezik. :S Most kedvet kaptam az Expanse második évadjára, pedig anno úgy döntöttem, hogy nem folytatom…

 • Andrási Zsolt

  Flash! Mi az az “élő felvétel”? Mert ez paradoxon…