Space Bar 96.5 – Isten Gépei.

transhuman

Chev és Morgan könyves “fél” adását kapjátok most kézhez. Tisztán, hígítás nélkül egy könyv lesz a főtéma, illetve a legvégén gyorshírek.

Hawking interjú. Hawking Reddit AMA. 
Elindult sorozatok: Heroes Reborn, Sleepy Hollow, Minority Report, Supernatural, Gotham, Agents of S.H.I.E.L.D. Véget ért a The Strain. Anime: Fate/Stay Night. Quagmire székké változik.

Fő téma: Brandon Hackett – Isten Gépei

Zene: Dan Ascherl – Maza Chante 6.0

Elérhetőségek:

 

 • Antenna

  – Mit kérnek a tökéletes jövőre vágyó emberek a kocsmában?
  – utópiát.
  Ba dum tss

  • Approved, +1 Chev-pont.
   De óvatosan ezzel, mert tört már ki világháború 2 Chev-pontos vicc miatt.

  • Meh. Hogy hívják manapság a segglyukat? Utópina. Tádááá!!

 • MRCK3000

  Lehet hogy még egyszer neki kellene ugranom ezeknek a Gépeknek, egyszer belefogtam, de aztán valahogy elfelejtődött, sosem olvastam végig.
  A minden második mondatban elhagzó anyagátalakításról meg az Istenemberek jutott az eszembe, ott művelték ezt össze-vissza, de azt meg nem merem most már újraolvasni, félek hogy messze nem tetszene annyira, mint ifjúkoromban :/

 • Red13

  Karácsonyra meglepem magam ezzel a könyvvel, addig hátha leredukálom valamennyire a backlogomat.

  A The Strain második évada eléggé fogyasztható volt, ellenben az elsővel itt már hanyagolták a zombi vámpír hordát, és nem annyira istenverte buták sem a karakterek.

  Egy kis játék: http://www.popcorngarage.com/

  • Azért… na… azért… néha most is kapartam az arcomat. A zombivámpírok (Mi jöhet még? Űrzombivámpírszellemkalóz? :D) annyira nem zavarnak, de Zach-et (v hogy hívják Eph fiát) részenként többször leatomoztam volna. A járulékos veszteség nem számít, csak szűnjön meg létezni az a kis gyökér.
   Ez a szakmai véleményem. 😀
   Jobb volt, mint az első évad, deeee még mindig messze van attól, hogy szívesen indítsam el az aktuális részt.

   • Red13

    Pedig az első évad, első része. 🙁

    • I feel your pain. 🙁 Meghát eleve… Guillermo del Toro egy zseni. Mint kiderült, a sorozathoz kb hozzá sem nyúlt, de azért az ő nevével (is) adták el.

 • Gaidenn

  Vártam már, mikor lesz újra könyves adás. 🙂 Fate/Stay Nightnak semmi értelme. Idióta főhős sorozatban, aki meghalt és tudja, hogy amit csinál, az egy faszság, de mindig feltámasztják, mert ő a főhős, és akkor is ugyanazt a faszságot nyomja tovább: ez ismerős egy másik sorozatból… Ráadásul ott 2 is van belőlük. Én asszem, abbahagytam a 10. évad után. Én végignéztem, de elvesztegetett idő volt. A Fate/Zero jó, bár a lezárás ott sem az igazi. Állítólag az Unlimited Bladeworks a legjobb, de arra még nem vettem rá magam eddig, hogy nekiálljak.

 • Gaidenn

  Vártam már, mikor lesz újra könyves adás. 🙂 Fate/Stay Nightnak semmi értelme. Én végignéztem, de elvesztegetett idő volt. Idióta főhős sorozatban, aki meghalt és tudja, hogy amit csinál, az egy faszság, de mindig feltámasztják, mert ő a főhős, és akkor is ugyanazt a faszságot nyomja tovább: ez ismerős egy másik sorozatból… Ráadásul ott 2 is van belőlük. Én asszem, abbahagytam a 10. évad után. A Fate/Zero jó, bár a lezárás ott sem az igazi. Állítólag az Unlimited Bladeworks a legjobb, de arra még nem vettem rá magam eddig, hogy nekiálljak.

  • De jó lenne, ha mondjuk két-háromhetente kibeszélhetnénk egy-egy könyvet! 🙂 Majd egyszer, amikor már a befolyt támogatásokból vett yachton ülünk. 😀

   Melyik másik sorozatra gondoltál? Felkeltetted a bennem élő mazochista érdeklődését. :)))

   Az animés kolléga is ezt szajkózta, hogy nézzem meg ezt, mert kell ahhoz, hogy az UB-t megértsem. De nem tudom, hogy hogy értem majd meg, ha emiatt a sorozat miatt felkötöm magam…

   • Gaidenn

    Supernaturalre természetesen. 😀
    És szerintem a Stay/Nightot csak ezért megnézni kár. Hacsak nem épül rá nagyon erősen a másik, mert akkor lehet, hogy az is ki fog maradni (én a Stay/Nightot újra nem nézem ezért 😀 ).

   • Gaidenn

    Supernaturalre természetesen. 😀
    És szerintem a Stay/Nightot csak ezért megnézni kár. Hacsak nem épül rá nagyon erősen a másik, mert akkor lehet, hogy az nekem ki fog maradni (én a Stay/Nightot újra nem nézem ezért 😀 ).

    • Háhh! 😀 Na, azért az más. Ott van miért szeretni a főszereplőket, van töményen humor, satöbbi.

     Én még vhogy legyűröm ezt a 3 részt, akkor is, ha kölcsön kell kérnem Flash hányós bögréjét. ™

     • Gaidenn

      Ezt elismerem, de engem személy szerint ott is borzasztóan idegesít, hogy állandóan azért szívja meg a világ, mert ők állandóan egymást élesztgetik újra / mentik meg, attól függetlenül, hogy mik lesznek a következmények (hány millió démon szabadul a világra vagy milyen apokalipszist hoznak épp el).

      • Gaidenn

       Ja, meg mert állandóan egymás háta mögött tevékenykednek meg hazudnak egymásnak.

       • Ez így van, egyet tudok érteni.

        Amikor szóba kerül a sorozat, szoktuk mondogatni, hogy az 5. évad végével le kellett volna zárni, úgy volt kerek egész, lenyomták a sátánt, egyikük meghalt… innen már nehéz emelni a tétet. De emelik, merthát van igény rá. Ennek következtében aztán vannak olyan évadok, mint az alfás, vagy a leviathanos, amiket szerintem a színészek sem szeretnek, de aztán vannak olyanok, mint az előző két évad, ahol kezdenek jó irányba menni, élvezhető cuccot gyártani.

        Csak abban reménykedek, hogy a végén kiderül, hogy szükségszerű volt, hogy egyre nagyobb sz*rt öntöttek a derék földlakók nyakába. Simán lehet, hogy a nagy fináléban előkerül a zisten, és közli velük, hogy gratula, teljesítettétek mindhárom ötéves tervet, ami kellett ahhoz, hogy örök béke jöhessen el a Földre. :))) (Viccen kívül, ez egy dark fantasy sorozat, olyan szabályok mentén szabhatják a mitológiát, amilyenek mentén akarják, tehát simán ráhúzhatnák utólag az eseményekre, hogy mindegyiknek volt oka…)

        • Gaidenn

         Oké, persze, ez elképzelhető, de nem szívesen néznék végig még 20 évadot belőle, hogy kiderüljön, valójában minden racionalitásnak szembementek, de mégis végig ez volt az Egy Igaz Út, mert ennyi erővel akármit is csinálhattak volna és a végén hasraütve mondhatnának valamit a készítők, hogy miért is volt mindig is ez a jó.

         • MRCK3000

          Kellenek a fenének az átívelő szálak, addig volt jó a SupNat, míg a MOTW részek voltak többségben… szinte minden jó sorozatot ezzel rontanak el.
          Na jó, lehet hogy kisebbségben vagyok ezzel a véleményemmel, mert máskülönben nem erőltetnék az átíveléseket mindenhol, de akkor is 🙂

          • Gaidenn

           Az elején jók voltak a monster of the week részek, de amíg előre ki volt dolgozva egy nagy átívelő szál, addig még nem volt gond; csak onnantól van, hogy évadonként akarnak mindig valami újat, és már nincs jó ötletük. Egyetértek Chevvel abban, hogy az 5. évad végével kellett volna lezárni. Meg hát ugye heti szörnyből is kifogytak egy idő után.

          • Huh, hogy az első néhány évadban milyen jó MotW-epizódok voltak! Amikor a hetedik évad környékén nekiálltam az elejétől újranézni a sorit, akkor tűnt fel, hogy szinte minden rész, ami megmaradt bennem, az elejéről származik.

          • MRCK3000

           Pont mint az X-Akták, foglalmam sincs már, mi is volt a ufókkal a történet vége, de az első évadok ellenfelei még mindig megvannak…

          • Én emlékszem a végére… Szerintem gyenge volt. 🙁 Duchovny kiszállása nem tett jót a sorozatnak, pedig tudtam szeretni Doggetet és Reyest. Mindenesetre örömmel fogom újranézni a sorozatot, ha egyszer eljutunk oda. 🙂

          • MRCK3000

           És mindjárt itt vannak az új részek… és Gillian Anderson jobban néz ki most, mint fiatalon 🙂

  • MRCK3000

   Már régóta fenem a Fate/Stay Nightra a fogam kizárólag a soundtrack miatt, ami már évek óta ott ül a munka mellett hallgatandó playlistemen. Kenji Kawai ügyes, de a sorozat egy ilyen kritika után most azért hátrább került a listán…

   • Szerintem hallgasd meg a zenét, és nézz hozzá valami… bármi mást. 🙂

 • Stefan Katzenstein

  Akit érdekel, és szombaton ráér: Markovics Botond ott lesz a holnapi budapesti HungaroCon-on is, és Hol vagytok időutazók? címmel fog előadást tartani.
  http://www.hungarocon.hu/hol-vagytok-idoutazok-brandon-hackett-iro-eloadasa-557.scifi
  https://www.facebook.com/events/1644095832528261
  (Tavaly amúgy hasonló témájú előadást tartott a Star Trek Time Travel Con rendezvényen is, ott a fő téma “Az időutazás napja” volt.)

  • Bakker, hogy ezt kommentet csak most veszem észre. 🙁

 • MRCK3000

  Elkezdtem olvasni, de mindig leakadok benne, a sci-fi része érdekel, nagyon kiváncsi vagyok mi lesz a vége, de mikor előjön a ki kit próbál fűzni és ezért ki lesz féltékeny dolog, akkor nagyon ott nehezen vergődök tövább…

  • Igen, az ilyeneket én is kihajítanám, azt üvöltve, hogy scifit nekem, ne szappanoperát! :)))