Space Bar 142 – Karácsonyi likőr.

Ismét jelentkezünk a Hoth és a Rura Penthe paradicsomából ezzel a nem-különadással!

Mivel egy könnyed, sf/f podcast vagyunk (meg légió), elbeszélgetünk negyed órát az iskolarendszerekről. Tanuljatok, vagy belőletek is csak podcaster lesz! :p
Morgi szájában a mosópor fékezetlen habzásnak indul, ismét a Geostormtól. Szerintem kezdhetünk terápiára gyűjteni, nagyon megviselte az a film.

Flash megint sokat ivott, és mindenféle fényeket látott az égen. Olyanokat, mint ez itt. De meglátta ezt a cikket, és rögtön elfeledte, hogy csillagokat látott. Ribirobotooook!

Előre szóltunk: Flatliners. Ne!
Év végi jó tanács: ne házasodjatok! Vagy, ha az már megvolt, legalább ne csináljatok gyereket! Vagy ha már késő, akkor legalább ne. Vegyetek. Nekik. Trambulint!
Még egy előre szóltunk: Beyond Skyline.
Morgi megnézte a Justice League-et, és arra jött rá, hogy Flash egy vicc. 🙂
Flash erre csak annyit tud mondani, hogy a Young Sheldon az jó, de sz*r, és senkinek nem ajánlja.
Még nem láttuk, de már van véleményünk: Bright. (Nem, még nincs is.)
Morgi és Flash még mindig odavannak a Travelersért.
Morgi szerint Dirk Gently második évada jó lett. Ennek megfelelően ez a sorozat is megkapta a kaszát. 🙁
Jóóóóelőre szólunk: Ocean’s 8 előzetes. Meg Sicario 2 előzetes is van.
Utólag-előre szóltunk: Acts of Vengeance ééééés: Dunkirk.

Tudományos hírek! Trump hülye! (Jó, ez nem hír…) Bizonyíték, hogy az élet alapelemei kialakulhattak egy aszteroida felszínén. Együtt repült egy űrt már megjárt Falcon 9 első fokozat és Dragon űrkapszula. Falcon Heavy indítás januárban! Haladgat a Blue Origin is. A NASA viszont nem halad. 🙁 De legalább mennek az Alpha Centaurira! Nem vicc. Mármint szerintük nem vicc.

Karácsonyi főtémánk a Brian Élete.

Ha valaki értette a balneológusos referenciát, szóljon! Plíz? Karácsony van, legyetek jók velem… 🙁

Elérhetőségek:

 

 • Space

  Áááááááá… ezt a szóviccbűnözést!!!

  • Ráér megköszönni… :p

 • Amerigo

  Kösz a podcastet srácok, a mai napom fénypontja.
  Ja, tudom. Nyomorult vagyok 🙂

  Új Star Wars…Chev, neked minden emberi számitás szerint tetszeni kellene.
  Azt tudnod kell, ez a legmegosztóbb film eddig, topikokon régi SW harcosokkal vannak vad viták.
  Vad Vidák.
  Vad Vidék 🙂
  Na, úgy nézd a filmet, hogy Rian Johnsonnak JJ feladta a labdát, két év alatt meg a ‘lajongók’az összes létező lehetőséget eltrollkodták, hogy ki kicsoda, mi micsoda és hol a néger szakács. (Nyilván a fazéknál, mert nincs fakanál. Vagy csak az van. Whatever…)
  Ez egy jó SW film, valójában minimál sztorival és semmi, de semmi nem úgy alakul ahogy várod.
  Pont ahogy Luke mondja a trailerben: “This is not going to go the way you think.”
  Annyira szeretném ha tetszene nektek, valahogy fontosnak érzem, hogy erről ne gondoljunk homlokegyenest mást.

  Dunquerque.
  BELGIUM???
  Ugye csak poén volt ????
  Ha az volt, beszivtam.
  Erről eszembe jut egy érdekesség, egy idősebb katona ismerősöm haverja, a Patrouille de France pilótája volt. És Dunquerque-nél lakott. Vagy Calais-ban. Vagy Strassbourgban ?
  Jó, ez nem érdekesség volt, hanem egy Zen kóan.
  Flashnek: az olyan irodalmi mű, amiben b.nak is.
  Általában a tanulókat fejbe.
  A szaros lapáttal 🙂

  Az adás utolsó része olyan fura volt, csak Chev meg Morgi hangját hallottam.
  Csak nem olyanokat mondott Flash, amiket az agyam nem fogott fel ? 🙂

  Közben megnéztem végig a The Punishert, nem lett rossz.
  Most az, hogy katonai szempontból milyen, lényegtelen szerintem. Ez egy Marvel sorozat.
  Végül is tényleg kifutott valahová a picsogó hibbantnak a sztorija….phhhh.
  A kedvenc példám, remélem itt még nem irtam, egy dokumentum fiolm három veteránról.
  Az egyik egy OSS veterán, aki a WW2 ben (ne kérdezzétek hol) a 11 hónapos esősévszakban harcolt a japánokkal, megölt közelharcban vagy xxxx et. A második egy vietnami veterán, kapott egy golyót és lebénult. A harmadik a GW 1. veteránja volt, harkocsi pk.
  Az első normális családi életet élt, dolgozott a nyugdijig etc. Az egyetlen dolog amit elmondott, hogy sokáig ha japán pofit látott, késztetést érzett, hogy elnyiszálja a torkát. A második (ez a Nam-i történet sajátossága) meghasonlott attól, ami a hazaérkezése után fogadta, békeharcos lett. A harmadik, aki egy M1 Abrams (nem JJ) cockpijében ült és onnan géppuskázott, mint egy videojátékban, ki-bejár a veteránkórházak pszichiátriáiról.Ez milyen egy fogyatékos szó 🙂

  Szóval vágom én ezt a PTSD dolgot, csak az a gondom, hogy akik a szart lapátolják a háborúkban, azoknak van rá a legkevesebb ideje, a kis Johnny meg Maggie meg attól PTSD-s lesz, ha ki kell neki szállni a kabuli repülőtéren. Mert ő nem erre szerződött, hanem királylánynak. Bár ha kap egy kis hatalmat a börtönökban (lásd Abu Ghraib) egyből elszáll az agya.Úgyhogy ez a rész nem volt nekem tetsző 🙂

  Aprópopó, Flash szereti az ilyesmit (nézi a Six Team vagy mi a cime) sorit is, mekkora balhé volt most ősszel, hogy Maliban a Six két embere megölt egy zöldsapkás srácot, mert az rájött hogy a két antiterrorista ficak dézsmálja az informátoroknak kiutalt pénzt. A John Wayne High Schoolban még oktatják a tisztességet.Ahelyett hogy elfogadta volna a felkinált manit. Szegény ördög. Engem általában nem érdekelnek az ilyenek, nem is kérdezek utánuk, nagyjából úgyis a legkapzsibb módon cselekednek az emberek, jobbat ne várj tőlük…semmilyen szinten, de annak idején még én is hallottam két dolgot. Irakban még a legalja törzsi vezetőt, akinek volt vagy 30 kalasnyikovos bravója, lefizették minden hónapban, jó gömörci aranyban az adófizetők pénzén, hogy ne robbangasson már mindenfelé a fiúk s.gge alatt. Ezt mindenféle kontraktor cégek csinálták, volt katonáké, mint pld a Triple Canopy. A másik, hogy a spontán arab tavasz előtt vagy egy évvel ugyanezek a cégek amerikai fegyvereket szállitottak be Libiába. Amikor hallottam, fel se fogtam mert lövésem nem volt mi készül, azon röhögtem, hogy ezek Kadhafinak visznek fegyvert ? Hát nem, rá egy évvel összeállt a dolog. Úgyhogy ez a fogyi is inkább elrakta volna a manit.

  • Dunquerque.
   BELGIUM???
   Ugye csak poén volt ????
   Ha az volt, beszivtam.

   Miért, ez valami olyan hihetetlenül fontos dolog, amit fejből tudni kell? Dunkirk kb. 10km-re van a belga határtól, úgyhogy, sokat nem tévedtünk. De, hogy pc-k legyünk, a következő adásban javítjuk és felvágom a beleim, hogy a fájdalomtól előcsorduló könnyeimet, élvezettel tudjátok lefetyelni.

  • DrágAmerigo, lehetne, hogy a kommentjeidet szigorúan 10000 karakter környékén megvágod? :p JK, csak most jöttem rá, hogy nem válaszoltam még, merthát anno elolvastam, de.
   Jelentem, az új star warst még mindig nem sikerült megnéznem, de ami késik, az a vonat.
   Az adás lényeges részében Flash nem szólalt meg, érezte, hogy nem szabad, nem ért hozzá. :p
   A maradék ptsd+katonásdi dologra: és most éppen hova szállítanak fegyvert a demokrácia nevében? 🙂 Pár napja Trump a palesztinokat fenyítette be (a néhány héttel ezelőtti fenyítésről nem is beszélve)…

 • Space

  Megnéztem az említett Bright c. filmet. Nem értem miért kapott annyira rossz pontszámokat. Szerintem kifejezetten nem volt rossz. Még ahhoz képest sem, amilyen fosokat szoktak gyártani.

 • Red13

  Most fejeztem be nemrég a What Happened to Monday Netflixes filmet. Nem volt túljáratva a marketing, azon a fránya imdb-én sem áll valami fényesen, de esküszöm idén a legjobb akciófilm számomra. Igaz nincs túl tolva az akció, de ami van benne az hiteles, nem úgy mint az Atomic Blondéban(fúú de szar volt az a film), sztori is érdekes, scifi is, a színésznő, Noomi Rapace pedig nagyon jól játszik, igaz vele nagyon elfogult vagyok. Illetve most nézem hogy a nézőknek többnyire nagyon tetszett a film, viszont a kritikusok nagyon lehúzták. Egy fostalicska Utolsó Jedik hogy a francba kaphatott olyan magas pontszámokat…

  • Háát elkezdtem, de 30 perc után feladtam. Inkább megnéztem a King féle Azt. A többit majd adásban.

   • Red13

    A proli!!! De sebaj találtam neked való filmet, a címe MomsLickTeens.

    • Heh, tudod mi a durva? Hogy az it helyett pornhub.com-ot akartam írni, de mondtam magamban, hogy ilyen proli már csak nem leszek. 😀 :D: 😀
     Asszem a küldetésem itt véget ért, már érzem a glóriát a fejem felett. 😀

     • Az nem glória, hanem légykorona. :p 😀

 • Lord Gazember

  Sziasztok!
  El kezdtem én is érdeklődni az oktatási rendszerek iránt és tényleg sok helyen az olvastam, hogy a finn az egyik legjobb. Viszont szembe jött egy cikk: http://eletmod.transindex.ro/?cikk=25107
  Flash ehhez mit szólsz?

  • Hogy őszinte legyek, nincs olyan mélységű rálátásom az oktatási rendszerre, hogy érdemben kommentelni tudjam a tanulmányt. Van tanár barátom, illetve a gyermekeim az általános iskola első osztályait tapossák és természetesen olvasom az itteni híreket. Nagyjából ennyi forrásból tudok tájékozódni.

   Két dolgot azonban hozzá tudok fűzni. Tisztában vannak vele, hogy a rendszer közel sem tökéletes. Sosem állították, hogy az lenne. Sőt, pontosan tudjak, hogy tökéletes oktatási rendszert nem is lehet létrehozni.
   A másik hogy, folyamatosan dolgoznak a problémákon. Felismerték őket és amennyire meg tudom ítélni tesznek is azért, hogy orvosolják a hibákat.

   A véleményem így is változatlan. Minden hibája ellenére is örülök, hogy a srácaim a finn oktatási rendszerben tanulhatnak.

   Update, egy kis kiegészítés: https://index.hu/belfold/2017/10/26/finn_oktatas_finnagora_forditott_iskola_flipped_collaborative_learning_pekka_peura/

 • Mészáros Zoltán

  Morgi … basszus. Eddig te voltál az utolsó reménysugár az éterben, aki nem dől be ilyen proli dolgoknak, és tessék, téged is bedöntött a #keresztPORNÓ! 😀 Szörnyű.

 • Gábor Szaszkó

  Még nem hallgattam meg az adást,de a Bright nekem nagyon nagyon kellemes csalódás volt.Jó akicó jelenetek,érdekes világ ,Will Smith és az Ork kémia megvolt volt, humor ült nekem egy jó 7 csáp.

 • Red13

  Bright megtekintve, ez kérem szépen egy korrekt blockbuster film. Bár hasonló színvonalú filmeket készítene Hollywood. Én imádtam és végig lekötött. Van egy olyan konteóm, hogy itt bizony ki akarják nyírni a netflixet, de megtartom magamnak.

  • MRCK3000

   Na de a Netflixet meg a saját nézői érdeklik, azok meg nézik, és tetszik nekik. Én is láttam, nekem is tetszett 🙂

 • Fraser168

  Kedves Morgi!

  Még nem hallgatam végig a podcastot, de IGAZAD VAN. A “Geostorm” (!!Űrvihar” -ÁÁÁÁÁÁÁ) egy arckaparóan borzasttó sz@r film. Ha nem is a legszarabb, amit eddig láttam, de benne van a top3-ban. És nem csak a siklók sűrű telepítése miatt.

  • Ti ezt hol a rákban nézitek? Sehol nem találom.

   • Fraser168

    Mit? A filmet? 🙂

    • Jelentem, Flash is megnézte, és olyan véleménnyel volt róla, hogy most már nekem is meg kell néznem. 😀 A többit majd adásban!

     • Fraser168

      Én szóltam…