Space Bar 118 – Failure Squad!

Néhány gyors hír és érdekesség után belecsapunk az előzetesekbe. Van itt minden a játéktól  – Mass Effect Andromeda – a rajzfilmen át – Voltron: Legendary Defender, Justice League Dark – a filmig – Logan (eléggé spoileres!), Power Rangers. Nem mindegyik jó, de legalább vannak, na! Ilyen ínséges időkben ez is kicsit is becsülni kell. (Állítólag ezt Flash felesége szokta mondani az ágyban, de egyelőre nem erősítették meg az értesülést.)
Aztán szó esik a 13 éves Opportunity-ről: itt az idei naptár, pdf-ben.
Commodore-rajongóknak pedig itt a Commodore Wars című film weboldala.
Mivel a múlt héten a sok árokba borulás meg effekt (az most is van, bocsi :’( ) miatt nem jutott idő a főtémára, most két főtémát is hoztunk. Az első a Spectral című, 2016-os alkotás, a másik pedig az azonos évjáratú Suicide Squad. Jó étvágyat a… bármihez.
Nemtom.
Késő van.
Húzok aludni, csali!
(A zene most kicsit könnyedebb, hogy jobban menjen az alvás: Chvrches – Tether.)

Elérhetőségek:

 

 • Péter Veres

  Chev, engem pár hónapja helyes jelszóval sem engedett be a Wizzair, jelszót sem tudtam módosítani. Nem volt sürgős, így egy hét múlva újra próbálkoztam és akkorra már működött. Az viszont igaz, hogy ezt a “rendszert” lassan már minősíteni sem lehet.

  • Köszi, akkor tényleg nem én vagyok az életképtelen… 🙂 (Illetve, ettől még lehetek az, csak legalább ebben az egy dologban nem.) Még az is lehet, hogy jó jelszóval próbálkoztam.

   • Péter Veres

    Ha neked is 5 db csillag, akkor igen.

    • Arra senki nem számítana!

   • Varjal, ettol meg te vagy az eletkeptelen! 😀

    • Maga csak maradjon csendben! Leprofizom, azt észre se veszi. 😀

 • András Bíró

  Remélem ebben az adásban kérdeztétek, kicsit megkavarodtam: A magyar Netflixen minden Star Trek fenn van szerintem, még némelyik film is (azok elég érdekesen: 1-2-4-7-9-10, meg az új filmekből az első ha jól látom.
  És a netflixen ez olyan kényelmesen elérhető, hogy kb ez miatt kezdtem el újra nézni a TOSt.

  Mass Effect: Az első rész messze a legjobb szerintem. A rejtély, a karakterek, a fajok, az univerzum bemutatása, mind-mind remek – cserébe elég béna a harcrendszer, még a saját idejében is az volt. A másodiknak sokkal jobb a játékmenete, de elég felejthető a sztori egy-két karaktert leszámítva, a harmadik megint nagyon jó, mert remekül zár le pár mellékszálat (pl genophage vagy a Geth-Quarian háború), de a fő sztori lezárásán nagyon érződik, hogy nem volt meg az első rész idején a történet vége, és itt írtak hozzá egy eléggé összecsapott lezárást.

  • Igen, én kerdeztem trekket. Köszi!

   • Trekket… TreKKet… KHAAAAAAAAN!!!

  • Szomorúan hallom… :/ (Az összecsapott lezárásra gondolok.) Mindegy, idén tényleg szakítok időt a 2-3 részekre.

 • Egy kérés fogalmazódott meg bennem. Tudom, hogy így is rengeteg melót öltök a podcastba, de baromi nagy segítség lenne, ha csinálnátok egy olyan shownotes listát ahol jelölitek a témák közötti ugrás – vagy átkötések – időpontját.
  Sokszor hallgatom úgy az adást, hogy közben csinálok valamit és fogalmam sincs hogy miről beszéltek. Más podcastnél ilyenkor felmegyek az adott honlapra és megnézem a timecode alapján, hogy miről van szó. A másik, ha kénytelen vagyok abbahagyni az adás hallgatását és mivel nem itunes-on keresztül hallgatom, muszáj vagyok keresgélni, hogy hol tartottam. Ha volna shownotes, ez is jóval könnyebb lenne.
  Mivel nincs nálatok vágás – szerintem csak adott a hangulathoz és nem elvett – érdemes felvétel közben írogatni a timecodot mert az a leggyorsabb és nem kell vele később pöcsölni.
  Amúgy meg respekt és tisztelet 🙂

  • Eléggé egymásba átfolyósak a témáink, meg sok is van, szóval nehéz lenne mindenhez 1-1 időpontot rendelni, hogy mikor kezdődött. Már csak azért is, mert ha átkötünk (gyakori), akkor jó, ha megvan a kontextus is, hogy most azért beszélünk Y témáról, mert előtte X-ről volt szó, és erről beugrott vkinek, hogy Y.
   De meglássuk, mit tehetünk. 🙂